Zarusoba (Cold soba noodles)
Zaru Soba (ざる蕎麦) er en tradisjonell, kald nudelrett laget av bokhvetemel og servert med en velsmakende saus kalt Tsuyu (つゆ).

Tilberedningstid:
15 min

Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 1 personer)
- 90g sobanudler
- Tsuyu
- Nori (tørket sjøgress)
TILBEREDNING
- Kok opp vann i en passende kjele.

2. Kok nudlene i omtrent 4 minutter.

3. Hell forsiktig ut vannet.

4. Skyll nudlene i kaldt vann for å fjerne stivelsen.

5. Server nudlene på en tallerken og dryss over med litt nori.
Nudlene dyppes i Tsuyu-dippen for å gi en salt smak til matretten.

いただきます!
TIPS!
- Zarusoba kan også nytes med annet tilbehør som vårløk, wasabi, daikon, sesamfrø eller ingefær.
- Umeboshi og tempura kompletterer også soba på en herlig måte!