Chawanmushi
Chawanmushi er en japansk dampet eggerøre. Dette er en siderett som er vanlig å ha når du spiser et sett-måltid på tradisjonelle japanske hotell (Ryokan).
Tilberedningstid:
15 min
Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 2 personer)
- 1 egg
- 1 crabstick (fiskekake)
- 1 sopp
- Mitsuba (japansk persille) eller vårløk
- 40g kyllinglår
- 2ss shirodashi
- 170ml vann
- Salt
TILBEREDNING
1. Kutt ingrediensene i ønsket størrelse.
2. I en bolle, bland sammen egg, dashi, vann og salt.
3. Fordel blandingen av ingredienser og egg i kopper og dekk til med plastfolie. Varm i mikrobølgeovn ved 500W i 3 minutter.
4. La de hvile noen minutter uten å fjerne plastfolien.
いただきます!
TIPS!
- Istedenfor kylling og fiskekake, kan du bruke sopp og grønnsaker som et alternativ. Avhengig av hva du velger, kan det være nødvendig å steke eller koke grønnsakene først.