fbpx

Chawanmushi – Japanese Savory Steamed Custard

Chawanmushi

Chawanmushi er en japansk dampet eggerøre. Dette er en siderett som er vanlig å ha når du spiser et sett-måltid på tradisjonelle japanske hotell (Ryokan).

Ingredienser (For 2 personer)

  • 1 egg
  • 1 crabstick (fiskekake)
  • 1 sopp
  • Mitsuba (japansk persille) eller vårløk
  • 40g kyllinglår
  • 2ss shirodashi
  • 170ml vann
  • Salt

TILBEREDNING

1. Kutt ingrediensene i ønsket størrelse.

2. I en bolle, bland sammen egg, dashi, vann og salt.

3. Fordel blandingen av ingredienser og egg i kopper og dekk til med plastfolie. Varm i mikrobølgeovn ved 500W i 3 minutter.

4. La de hvile noen minutter uten å fjerne plastfolien.

いただきます!

TIPS!

  • Istedenfor kylling og fiskekake, kan du bruke sopp og grønnsaker som et alternativ. Avhengig av hva du velger, kan det være nødvendig å steke eller koke grønnsakene først.

Produkter brukt i denne oppskriften:

-20%

relevante produkter

Leave a Reply

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å spore trafikk og forbedre funksjonaliteten for våre kunder. Ved å trykke "ACCEPT" samtykker du med dette.