Oyako Don (Chicken and Egg Bowl)
Oyakodon er en rett bestående av en seng av ris toppet med kylling og egg (derav navnet ‘oyako’, som betyr ‘foreldre og barn’).

Tilberedningstid:
20 min

Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 2 personer)
-
Kyllinglår 150 g
-
Løk 100 g
-
Mitsuba (japansk persille) eller vårløk 2 stk
-
Egg (lettpisket) 2 stk
- Ris 400 g (2 skåler)
[A]
-
Shimaya Dashi-no-moto 1/2 ts (~2 g)
-
Vann 120 ml
-
Sukker 1 ss (~15 ml)
-
Mirin (matlagingssake) 2 ss (~30 ml)
-
Soyasaus 2 ss (~30 ml)
TILBEREDNING
- Skjær kyllingen i jevne biter og løken i tynne skiver. Kutt persillen i lengder på 3 cm.

2. Tilsett [A] i en stekepanne og bland godt. Tilsett deretter kyllingen og løken, og kok over middels varme.
3. Når kyllingen er gjennomstekt, tilsett egg og persille. La det småkoke med lokk på lav varme i ca. 15 – 30 sekunder. Ta pannen av varmen når eggene har nådd ønsket konsistens.

4. Retten serveres over ris i en bolle.


いただきます!
TIPS!
- Kyllinglår kan erstattes med kyllingfilet.
- Du kan inkludere annet tilbehør for en litt annerledes smaksprofil. Vi anbefaler shiitake sopp, grønne bønner eller edamame. Du kan også drysse over med litt nori (ristet sjøgress).