Småkokte Hijiki
Hijiki-salat er kjent for sin umami smak, tekstur og sunne egenskaper. Det er en populær rett i Japan og serveres ofte som en del av et japansk måltid. Hijiki-salat gir en unik smaksopplevelse og er en flott måte å utforske japansk matkultur på.

Tilberedningstid:
40 min

Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 2 personer)
- 11g Dried Seaweed Sprouts Hijiki
- 50g Ferdigkokt soyabønner
- 1/2stk Konjac
- 1/2stk gulrot
- 5dl vann
- 1.5ts(5g) Dashi-pulver
- 1sp olje
TILBEREDNING
1. Rør ut Dashi-pulver i 5dl vann.

2. Kok vann og tilsett Konjac (husk å skylle Konjac før den legges til). La den stå 1min.

3. Skjær Konjac og gulrot i tynne skiver, ca 3min lengde og 5mm bredd.


4. Tilsett olje i kasserolle og skru på varmen. Tilsett Hijki, Konjac og gulrot og rør dem sammen.

5. Tilsett soyabønner, hell Dashi i kasserollen og rør på sterk varme.

6. Når den er kokt, tilsett soyasaus, Mirin og kok i 20min på middels varme.

7. Serveres i en liten bolle som en siderett!

いただきます!
TIPS !
- Soyabønner kan erstattes med edamame bønner. Kylling kan også tilsettes!
- Konjac kan erstattes med shirataki nudler.
- Pass på at Dashi ikke blir helt fordampet under kokingen.