fbpx

Hijiki-salat

Småkokte Hijiki

Hijiki-salat er kjent for sin umami smak, tekstur og sunne egenskaper. Det er en populær rett i Japan og serveres ofte som en del av et japansk måltid. Hijiki-salat gir en unik smaksopplevelse og er en flott måte å utforske japansk matkultur på.

Ingredienser (For 2 personer)

  • 11g Dried Seaweed Sprouts Hijiki
  • 50g Ferdigkokt soyabønner
  • 1/2stk Konjac
  • 1/2stk gulrot
  • 5dl vann
  • 1.5ts(5g) Dashi-pulver
  • 1sp olje

TILBEREDNING

1. Rør ut Dashi-pulver i 5dl vann.

2. Kok vann og tilsett Konjac (husk å skylle Konjac før den legges til). La den stå 1min.

3. Skjær Konjac og gulrot i tynne skiver, ca 3min lengde og 5mm bredd.

4. Tilsett olje i kasserolle og skru på varmen. Tilsett Hijki, Konjac og gulrot og rør dem sammen.

5. Tilsett soyabønner, hell Dashi i kasserollen og rør på sterk varme.

6. Når den er kokt, tilsett soyasaus, Mirin og kok i 20min på middels varme.

7. Serveres i en liten bolle som en siderett!

いただきます!

TIPS !

  • Soyabønner kan erstattes med edamame bønner. Kylling kan også tilsettes!
  • Konjac kan erstattes med shirataki nudler.
  • Pass på at Dashi ikke blir helt fordampet under kokingen.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Japansk krydder, buljong og sauser

Soy Sauce (1l, Kikkoman)

In stock

kr 119.00

Japansk krydder, buljong og sauser

Katsuo Dashi Powder (40g, Yamaki)

In stock

kr 59.00

relevante produkter

Japansk krydder, buljong og sauser

Takoyaki Sauce (300g, Otafuku)

In stock

kr 79.00

Leave a Reply

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å spore trafikk og forbedre funksjonaliteten for våre kunder. Ved å trykke "ACCEPT" samtykker du med dette.