Hijiki-salat – Tang-salat

Småkokte Hijiki

Hijiki-salat er kjent for sin umami smak, tekstur og sunne egenskaper. Det er en populær rett i Japan og serveres ofte som en del av et japansk måltid. Hijiki-salat gir en unik smaksopplevelse og er en flott måte å utforske japansk matkultur på.

Ingredienser (For 2 personer)

  • 11g Dried Seaweed Sprouts Hijiki
  • 50g Ferdigkokt soyabønner
  • 1/2stk Konjac
  • 1/2stk gulrot
  • 5dl vann
  • 1.5ts(5g) Dashi-pulver
  • 1sp olje

TILBEREDNING

1. Rør ut Dashi-pulver i 5dl vann.

2. Kok vann og tilsett Konjac (husk å skylle Konjac før den legges til). La den stå 1min.

3. Skjær Konjac og gulrot i tynne skiver, ca 3min lengde og 5mm bredd.

4. Tilsett olje i kasserolle og skru på varmen. Tilsett Hijki, Konjac og gulrot og rør dem sammen.

5. Tilsett soyabønner, hell Dashi i kasserollen og rør på sterk varme.

6. Når den er kokt, tilsett soyasaus, Mirin og kok i 20min på middels varme.

7. Serveres i en liten bolle som en siderett!

いただきます!

TIPS !

  • Soyabønner kan erstattes med edamame bønner. Kylling kan også tilsettes!
  • Konjac kan erstattes med shirataki nudler.
  • Pass på at Dashi ikke blir helt fordampet under kokingen.

Produkter brukt i denne oppskriften:

Japansk krydder, buljong og sauser

Katsuo Dashi Powder (40g, Yamaki)

In stock

kr 59.00

relevante produkter

Leave a Reply

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å spore trafikk og forbedre funksjonaliteten for våre kunder. Ved å trykke "ACCEPT" samtykker du med dette.