TAKOYAKI
Takoyaki(たこ焼き) er en kuleformet japansk snack laget av hvetemelbasert røre og tilberedt i en spesiell støpt panne.
Tilberedningstid:
30 min
Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 4 personer)
- 200 g hvetemel
- 6 dl vann
- 3 egg
- 20 ml melk
- 160 g blekksprut
- 2 vårløk
- 20 g Tenkasu Deep Fried Wheat Flour Bits
- 10 g nori-sjøgress
- Olje
- Takoyakisaus
TILBEREDNING
1. Bland hvetemel, vann, melk og egg.
2. Varm takoyaki-pannen til 200°C, hell olje til 5mm og røren til 80% for alle hull.
3. Hell oppkuttet brekksprut, Tenkasu og finhakket vårløk i pannen og hell røren inn til det renner over fra hullene.
4. Når den overfylte røren stivner, skjær røren slik at du kan få én og én ball snudd.
5. Vend slik at du får kuppelen opp og kan forme ballen til å få en perfekt runding.
6. Snur takoyakiene helt til de blir brune.
7. Topp med Takoyakisaus, majones, Bonito og Nori-sjøgress på toppen.
いただきます!
TIPS!
- Du kan bruke Takoyaki-miks.
- Du kan lage erstatte blekksprut med reker, kamsjell, Crabsticks, sopp, kikerter, kylling eller noe annet du skulle ønske!