OKONOMIYAKI
Okonomiyaki” (お好み焼き) kommer fra de japanske ordene “okonomi” (お好み), som betyr “det du liker”, og “yaki” (焼き), som betyr “grillet”. Dette gjenspeiler rettens karakter, da den gir folk muligheten til å tilpasse ingrediensene etter deres smak, og skaper en pannekake-lignende rett med et bredt utvalg av fyllinger.

Tilberedningstid:
30 min

Vansklighetsgrad:
Enkel
Ingredienser (For 2 personer)
- 100g Okonimyaki-miks
- 170ml vann
- 2 egg
- 250g kål (kuttet i strimler)
- 6 skiver bacon
- 10g nori-sjøgress
- Okonomiyakisaus
TILBEREDNING
1. Bland vann og Okonimyaki-miks i en bolle.

2. Kutt kål i strimler.

3. Bland kål og egg inn i blandingen.

4. Varm en stekeplate eller stekepanne til 200 grader. Kjevle ut halvparten av deigen.

5. Etter ca 3 minutter, legg 3 skiver bacon og snur pannekake.

6. Dekk til og damp i ca 4 minutter.

7. Ta av lokket, snu den igjen og grill i ca 3 minutter.

8. Topp med Okonomiyakisaus, Bonito, majones og nori-sjøgress.

いただきます!
TIPS!
- Du kan ha ønsket tilbehør og topping f.eks. reker, løk, syltet ingefær, Mochi, majones, Tenkasu.