MISOSUPPE MED TOFU, WAKAME OG VÅRLØK
Misosuppe er det sentrale i en tradisjonell japansk frokost, og det spises med ris, egg, fisk og syltet mat.
Suppen er ikke bare forbeholdt til frokost, men også lunsj og middag, hvor det spises med diverse garnityr.
Dashi er en suppebase som brukes i Misosuppe for å få den ekstra Umami-smaken. Du har Dashi som er basert på Bonito Flakes, vegansk Dashi som er basert på tang og Dashi basert på sopp.
Tilberedningstid:
20 min
Vansklighetsgrad:
Enkel
TILBEREDNING
1. Legg Wakame til bløt, kutt Tofu i terninger og vårløk i små biter. Etter 15 minutter dreneres Wakame-tangen.
2. Hell vann i en kasserolle, putt Tofu og Wakame i, og kok opp.
TIPS!
- Du kan tilsette andre grønnsaker, som f.eks: potet, gulrot, kamskjell.
- Det er mulig å lage Miso med pasta som ikke har tilsatt Dashi, hvor du lager din egne.
3. Skru av varmen når det har kokt opp, og tilsett Misopaste, litt og litt, ved å tilføye vann på skjeen med pastaen og røre den ut med spisepinner. Rør resten av pastaen inn i vannet, og skru på lav varme i ca. 2 minutter.
4. Server som tilbehør til en matrett, gjerne med ris.
Det viktigste å huske er å – ALDRI koke Misosuppe når pastaen er tilsatt i vannet ettersom det mister sin smak.
いただきま〜す!